måndag 26 mars 2012

Jag - den allvetande!

Borde kanske egentligen börja ta betalt för mina tankar och kunskaper, för det visar ju sig, så ofta, att jag ALLTID HAR RÄTT!!
Kaxigt?? Ja, eller hur, men bara med en lite gnutta ironi...
Jag menar, jag är ju sååå förstående, inlyssnande och är suverän på att läsa mellan raderna!

"Bevis 1": Samtal till doktorn
Vaknade som jag tidigare berättat med botox-läpparna, utslag på hakan och givetvis med knät som spökade och gjorde extra ont när jag skulle sätta mig ner för att hjälpa Oscar med skorna.
Frågan var: "Ringa doktorn?"
Nja, brukar ju inte vara någon idé, och vad kan dom göra? har ju varit med så många gånger förr liksom...
Jag är mer inne på obalans i kroppen...Alternativterapi borde vara lösningen...eller?

Skjutsade store sonen till skolan, grubblandes. Men väl hemma så ringde jag! Kanske har det kommit på någon revolutionerande lösning, sen sist... Forskningen går väl framåt...eller?
Men så fick jag då kontakt med en sköterska hos Specialisterna.
"- Jo, jag har fått ett värsting utbrott med svinkoppor....igen!"
Hon börjar...bla bla bla....
"- Jo, jag vet, svarade jag och fyller i där hon blev avbruten; Nu är det så här... vätskefyllda blåsor, nej inte herpes... penicillin - nej tack,  microcid - värdelös... Altargo - ok om det inte blir värre..." Jag fortsatte min föreläsning.
Hon svara: " - Ja du är verkligen insatt i detta!" Japp! Hon knappar lite på datorn...kanske lite för att få reda på något extra som jag inte har sagt. Men hon hittar inget! "- Nej du, du har följer den behandlingen som finns idag. Finns inget annat att göra!"
Nähä... inget nytt har alltså hänt. Samtal till doktorn - meningslöst (Vad var det jag sa!!!!!)
"-Men, säger hon, du kan alltid testa att tvätta dig med klorhexidinlösning också. Det är jättebra på att ta död på bakterier!"

Tack! Vad gulligt! (Vet att hon menade bara väl - hon var jättetrevlig!) Extra servicepoäng till henne - katching!

Tänkte att jag skiter nog i att ta upp mitt knä. Jag kan ju alltid halta vidare... Att leva med smärta och värk är ju liksom min grej. Varför ändra ett vinnande...hm...koncept??
Men som från ingenstans hör jag mig själv:
"-Så var det mitt knä..." jag beskriver symptomen.
Hon svarar: "- Det låter precis som en Bakers cysta."
"-Oj svarade jag, en cysta??" Samtal till doktorn - bra idé!
Hon fortsätter: "- Det är ingen fara, du kan röra dig och vara precis som vanligt. Och du kan läsa om det på nätet! Du verkar ju så kunnig med anatomin och är insatt så du kommer hitta massa där på 1177.sewww.1177.se...."
Hm... tack... Dumt av mig att inte söka på nätet innan, eller? Samtal till doktorn - dålig idé!

Men så säger hon "vänta lite...". Jag hör lite knappande på datorn igen... "- Du, jag läser i din journal här..." Bra!!!! Eller.... gulp... TPL-pat???
"- Jag ser att du har reumatiska diagnoser... positiva prover....medicinerar..."
"-Ja..."
"- Det är nog bäst att du får tala med din läkare..."
Yes! Jag var inte fjantigt orolig så att jag ringde och störde! (Så hade jag nämligen blivit bemött på min förra vårdcentral!) Samtal till doktorn - bra idé! Och jag visste ju precis vad de skulle säga och vad som skulle göras!

Bara älskar min vårdcentral!

Men slutsatsen är : Jag visste att jag behöver läkarhjälp med mitt knä! Check! Och alternativterapi kan få kroppen i balans igen och ta kål på/minska mina utbrott! Check!
Så dags att planera i utresning och kanske även fundera på dietförändring... måste läsa på lite om detta... Men inte på 1177 för där fanns inget sånt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! Jag återkommer snart med svar! :)