onsdag 30 januari 2013

Meningen med livet

Ligger här uppkuddad i soffan och kollar på Mia på Grötö.Tycker att dom verkar ha så trevligt.
Skulle också vilja ha god middag med ett gäng tjejer, dricka vin, prata, skratta...
Åh vad jag saknar min tjejkompisar där uppåt landet!
I morgon väntar undersökning av skadat arsle... Behöver läkarintyg för att få startavgiften tillbaka. Men så googlade jag lite om skadade svanskotor och höfter... På en sida har Dr Göran, specialist i allmänmedicin, skrivit att undersökning sker via ändtarmen... Nähäpp, så blir det INTE! Ge mig bara pappret och sen är det bra!

Tillbaka till Grötö... De diskuterar meningen med livet och ett citat fastar:
"ha något att göra, hitta någon att älska och ha något att hoppas på" - Lite fint tycker jag.
Så min mening med livet det närmaste dygnet borde då vara...
Imorgon ska jag vabba, gå till doktorn, städa..
Jag älskar mina killar över allt annat!
Jag hoppas på jag snart ska kunna springa och träna igen och att lillkillen blir frisk snart!

Hoppas kan man ju alltid!

måndag 28 januari 2013

Det bara fortsätter

Skulle ta fram bokningen för boendet i Norberg under Kristinaloppet. Jag är 100 på att jag har bokat, men tror ni bokningen finns kvar?? Nepp, helt borta och nu är det fullbelagt på alla hotell i en omkrets på 4 mil från Norberg. Va???
Det är verkligen inte meningen det här,eller??
Som grädde på moset har jag feber och är snorig, och hemma med två halvfriska barn som klättrar på väggarna. Ge mig styrka! Får väl lov att vila mig lite på jobbet imorgon...
Har fått läkartid för rumpa och nacke på torsdag...behöver väl ett läkarintyg på skadorna för försäkring och avbokning kan jag tänka.
Nej fy bubblan vad less jag är!
Ska inte ösa ur mig mer skit här nu, antar att ni tröttnar.

Nått positivt är att Tjejmilen är bokad iallafall! Nått kul att se fram mot!

söndag 27 januari 2013

Skit i systemet

Det går inget vidare just nu.
Har fått nått skit i datorn så den vill verkligen inte fungera som den ska... försöker och försöker men lyckas inte alls hitta någon lösning...grrr...blir tokig! Och jag som nu ska studera dataprogrammering och webutveckling via nätet...snacka om bra planering, eller dålig karma. Det är även därför som uppdateringen av bloggen varit lite...ganska...dålig på senaste tiden... tröööööök!
Sen så är jag riktigt ledsen... alltså riktigt ledsen...
Jag drog omkull i en nedförsbacke under skitträningen i måndag (det var tydligen för lite snö i spåret där under nysnön, så det osynliga gruset gjorde att skidorna tog stopp och jag flög...). Drog i rumpan ordenligt och knäckte till nacken. Hela veckan har huggande smärta strålat ut från nacken och jag kan inte sitta eller ligga, eller lyfta. Men nu kan jag iallafall gå, hyfsat... Har fortfarande en bedövade smärta i hela höftpartiet som får mig att må illa. Tänkte väl att det skulle gå över, men efter en vecka är smärtan värre än innan.
Ska ringa doktorn i morgon...jiha...behöver nog intyg om jag ska kunna avanmäla mig till...Kristinaloppet...
Gaahaaa, vad tokig jag blir. Här har man laddat och kämpat så händer detta! Ska jag inte kunna åka loppet nu?? Känns som hela världen bara rasar av besvikelse! Men kunde jag springa en mil med nyopererat knä så kanske jag kan åka 30 km på skidor med brutet arsle (som min kära äldste son så fint uttrycker det).
Än har jag inte tappat hela hoppet...bara nästan
Lusten har jag nästan tappat. Åh vad jag längtar till vårsolen och barbacke igen så man kan ut och springa!
Fast jag skulle bli glad om jag kunde köra mina pass i gymmet och på träningscykeln med... Skit, såger jag bara!
Nu ska jag gå och lägga mig och läsa mina senast inköpta böcker!


Hoppas att allt är bra med er iallafalla!

söndag 20 januari 2013

Vissa saker vill man inte visa brorsan!

Det började med en rejäl frukost sen drog jag på mig skidorna och stakade iväg, stakade ut spår runt hagarna för i skogen är det fortfarande för lite snö... Fick ihop ett spår på 1,2 km och det körde jag sen i 6 varv, innan jag tröttnade...
Lite lagom backträning för den ovane och så rakt in i buskarna (ser ni bilden nere till vänster, hur jag trasslat mig in i buskaget) ...tur att inte brorsan såg det... Han har ju varit med förr, i slalombackarna om man säger så...jag har ju haft närkontakt med en del granar på sidan om, i mina dar... Han hade ju fått sig ett gott skratt.
Mina grabbar höll sig vid grillen och eldade lite skräp, och kom med glada tillrop och hejaramsor till den tokiga bruttan som stakade runt, runt... Tur att man bor där man bor, vid såna här tillfällen! Inte ens grannarna såg mig...tror jag :D
Efter skidåkningen ville jag egentligen bara slänga mig i soffan och gnälla, men hade ju lovat mannen lite kvalitetstid också... Så hopp i väg till Jönköping på dejt!
Först mat på det där biffhuset som "alla" pratar om... God mat med urusel service! Inte en krona i dricks fick dom! Sen var det bara på med brillorna och grabba popcornen. Äntligen - Hobbit!
Är ju en sån där Sagan om ringen-nörd! Älskar böckerna framförallt även om filmerna är bra med. Nu är det bara att längta till nästa del!
Nu var denna vecka slut... börjar blir stel i kroppen och armarna är tunga...
Just precis nu är det 19 dagar, 11 timmar och 30 minuter kvar till start!



.

lördag 19 januari 2013

På'et igen ba!

Den här veckan har varit en sån där skitvecka om man ser det rent kroppsligt. Vet inte om det var skidåkningen som gjorde att kroppen pajade och att inflammationer i lederna blossade upp som bara den och att jag har längtat hem från jobbet till mina 'härliga' mediciner som gjort att jag kunnat sjunka ner i dvala i soffan. Träningen har med andra ord varit skitkass!!!
Men nu är det ledig lördag och jag ger minsann inte upp för detta!
Har precis tömt frysen för en avfrostning. Så medan isen smälter så ska jag göra mig ett eget spår i hagarna, valla skidorna och slita lite mer på kroppen... Med ett nervöst pirr i magen är det bara att konstatera att det inte är så många veckor kvar...gulp

tisdag 15 januari 2013

Bambi och tandemskidor!

Dagens status: Jag har ont i mitt vänstra öra, träningsvärk och det snöar ute!

9 km längdåkning blev det! Roligt var det med svårt... Det här med rätt teknik är inte det lättaste.
Armarna tog styrk först och det är inte förrän idag som jag orkar lyfta dom så pass att jag kan skriva på datorn... ;D

Förväntansfull, det här blir ju en enkel match...6 varv i 4,5 km spår. Fixar jag väl lätt idag...var min tanke när denna bilden togs...

En till som är laddad! Kompanjonen! Utrustningen är det allra senaste i utrustningsväg...

Min utrustning ser lite modernare ut...Hoppas det hjälper!
 Kompanjonen och jag tog beslutet att vallning är bara för "amatörer". Vi kör ett varv i spåret först innan vi vallar... Men först skulle ju skidorna på... Kompanjonen fick problem...
Tur att svärsonen fanns till hands...
Det var två "Bambi" (tänk på hal is...så ser ni nog bilden framför er!) som drog iväg. Efter 200 meter var mjölksyran i armarna ett faktum... Hur i hela friden ska detta gå?? Men vi tuffade vidare uppför, saxandes, och det var inte bakhalt. Skönt!
Det var många som åkte längdskidor på detta "Pay and Ski" i Nässjö, denna söndag. Antar att det var Vasaloppsträning för de allra flesta...så var det vi då...Bambi... Spåret avslutades med en rejäl nedförbacke... till min stora fasa... Jag är ju en sån där slalomtjej egentligen, som är van att pjäxorna sitter som gjutna och att skidorna går lätt att svänga... Det gör de inte på längdskidor, kan jag upplysa... Om man sen inte har åkt på en si så där 25 år, underlättar inte... Puttade ner kompanjonen för backen först, så att jag i lugn och ro kunde samla mig och fatta mod... Sen bar det i väg! Vinden ven och jag kände adrenaliet, det gick snabbare och snabbare...helt plötsligt dök hon upp där i spåret framför mig, kompanjonen... "-Nu kommer jag!", skrek jag för att varna henne. "-Men ur spår då!", skrek hon tillbaka. "-Jag vet inte hur man gör!", svarade jag...sen åkte jag upp med mina skidor bak på hennes skidor och puttade på hennes fart... Tandemskidor! En sportig gubbe körde förbi oss i andra spåret och jag tror att han höll på att åka helt åt pipsvängen när han såg/hörde oss... Han stannade nedanför backen, där han och några till hade vänt blickarna uppåt...mot det där skrikande kaoset som var på väg ner...
Vi bestämde oss för en fikapaus tillsammans med de pulkaåkande killarna...

Bara kolla börsen...DI...och fejjan...

Bara uppdatera statusen och kolla wordfeud...
Sen var det dags för 4,5 km till. Gäller ju att passa på! Trötta...var bara förnamnet! Kompanjonen vurpade och fick rumpan blå! Jag åkte först ner för backen... Det gick bra!
Antar att jag förvirrade en hel del sportfånar denna dag! På skidorna fanns 2 startnummer från Vasaloppet 2008 och 2011 (borde ju inge respekt!) Jag hade min fina Tjejklassiker-mössa på mig! Snygg utrustning! Så min "norrländska" dialekt (borde ju kunna åka bra när man är från norrland ju!) Men sen så frös jag så jag behöll Ullaredsjackan på (inte direkt den sportigaste precis) ... Sen så var det det där med tekniken (eller rättare sagt avsaknaden av den...)...och farten (det gick sakta i spåret)...och mjölksyran...
Men roligt var det!
Nu snöar det äntligen här hemma med! Hoppas jag kan göra eget spår och träna så där anonymt och utan publik...så jag får upp farten och förbättrar tekniken. Siktar på att köra Kristinaloppet 30 km på 3 timmar och 15 minuter. Kan det fungera... I söndags blev det 9 km på 1,5 timmar...
Det sista som överger en är hoppet!

.

söndag 13 januari 2013

Imorgon

Bitti gäller det! Det blir äntligen längdåkningspremiär!! Och det är ju bara tre veckor kvar till 'the big race'. Skulle väl egentligen har laddat inför morgondagen lite annorlunda, men... Jobbat, värk i kroppen och annat gjorde att det istället hälldes upp ett glas vin och sen tog jag soffläge. Men nu måste det sovas! Ska fira lillknott i morgon med.
Så god natt på er!

måndag 7 januari 2013

Bland lik och långkalsonger

En ledig måndag i januari, tillsammans med de bästa killarna!

Skogspromenad med mycket skratt och bus. Givetvis varm choklad med marshmallows! Det kom lite snö blandat med regn och vi blev alla hoppfyllda! Grabbarna ville åka pulka och jag tänkte på längdåkningen... Men..vi fortsätter att drömma!

Så till träningstokan och den dagliga träningen...


De nya inneträningsskorna skulle invigas! Så snygga är de, lite orangeröda! Gör en glad när man ser dom!


Så här snygg är "Tokan"! Hur hipp och matchande är man inte i sina gråa långkalsonger med rumphäng till de nya skorna? Men tyvärr inga "knän" på kalsonger, där går absolut min gräns!



Vet inte om det är direkt inspirerande att se alla lik när man tränar... Fast man blir irriterad över alla dessa flugor och det kan ju leda till att man tar i liiiite extra... ( 2-DO: Dammsuga upp skörden imorgon!)


                                                                   Så en "före" bild...


Skorna var så lätta och passade mycket bra på pedalerna på träningscykel med! Utifall ni vill veta ;D


Men man blir så glad av att träna! Och svettig... och man ser ju så fräsch ut...nja... Var ju inte direkt peppande precis...Men sån är jag!


En nyduschad Kram på er!

söndag 6 januari 2013

Fler idioter?

För er träningsintresserade så kan ni nu följa min träning under den nya fliken Träningen!

Bra va!

För övrigt så gick dagens träning bra! En person dök upp kl 10,00 så vi blev två som lufsade runt med stavar i skogen! Om fler vill hänga på, så hojta bara till! Kan ju göra detta till något regelbundet och socialt!
Söndag förmiddagar kl 10,00, olika rundor...
Vad säger ni? :)

Nu är det kalas dags!
Ha en härlig söndag alla!

lördag 5 januari 2013

Elaka tungor är nog egentligen

Bara avundsjuka!

En sån där härlig dag!
Solen har strålat och vi till ringade förmiddagen med härliga vänner, grillade marshmallows och fyrhjulingar!
Tänke ge mig på lite intervallträning men mannen blev utbjuden på hockey så jag fick öva upp mitt tålamod istället! Jösses vilka vilddjur vi har! Skönt att återgå till vardagen igen nästa vecka...
Så blev det långkok istället. Hade tänkt göra en riktig pulled pork, men Einstein här glömde köpa bbq-sås... Blir så trött på mig själv ibland, suck. Men klafsade ihop lite annat och gjorde min egna variant och det gick ju det med. Ni som följer mig på instagram kan se hela härligheten där :)
Ett kryddigt och mustigt rött vin från Portugal passade mycket bra till.
Nu har vi landat i soffan framför De två tornen! Bara älskar den triologin! Ett besök på bio skulle inte vara fel heller... Bilbo... Den boken är ju bara så bra!
En annan dag!

Så det retade upp en del att jag hade gått ner 6 kg och tyckte det var enkelt att bibehålla vikten... Ja vad kan jag säga, förlåt då, eller?!? Fast å andra sidan är ju det min ensak och andra och deras vikt är deras ensak. Det är väl inte mitt problem om 'du' inte har karaktären, eller orken eller lusten?! Eller, tänker jag fel nu? Häng med mig istället ut! Jag är ingen elitidrottare utan en glad amatör som bara försöker göra mitt bästa!
Imorgon ska jag och köra backträning med stavar. Kl 10.00 startar jag! (Ska på kalas på eftermiddagen och har lite att behöva hinna med innan, skönt också att ha träningen gjord) Så häng med, så kan vi peppa varandra!





tisdag 1 januari 2013

Nyårskrönika

Det är på sin plats, så här år, att göra en tillbakablick på året som gått och blicka fram mot det nya årets möjligheter. Så här kommer en sammanfattning om

2012
Det var ett tufft år med många utmaningar och prövningar!
* Jag har inte så många vänner nära mig, tyvärr, och trots detta gjorde jag en "utrensning" av "vänner" som tog alldeles för mycket energi av mig. Det är så svårt att hitta nya vänner här (men det finns någon speciell som jag är så tacksam över, utan henne skulle allt vara ett mörker! Tack H!) och jag har inte gjort någon hemlighet av hur mycket jag vill härifrån och hur mycket jag saknar mina kära kära vänner som bor alldeles för långt borta...
* Vi reste till Alanya för en härlig semestervecka. Några dagar fick vi innan min älskade Alfred blev så sjuk och fick tillbringa resterande av semestern på sjukhus... Det var en mycket traumatisk upplevelse och han är ännu inte återställd.
* 6 kg ner på vågen (rester efter sista graviditeten) och min regelbundna träning gjorde det enkelt att bibehålla den. Träningen har även lett till att värken i mina inflammatoriska leder har minskat en aning. Jag har inte haft lika många smärtsamma skov som åren innan.
* En läkare tog mig på allvar och mitt knä opererades. 6 veckor senare sprang jag mitt första lopp: Lidingötjejlopp! Jag fick blodad tand och pajade min stortånagel...
* Vi gjorde ett impulsköp - Husbilen! Blev mycket extraarbete och utmaningar med den! Ja, ni minns väl min hysteriska man, eller? Men den gav oss även mycket glädje och frihet!
* Bästa nöjesminnet är Tomas Ledins Jubileumskonsert hemma i Sandviken!
* Min "karriär" tog lite nya vändningar. Min del i företaget gick inget vidare. Det fanns helt enkelt inte tid till det. Men för min kollega blev det tvärt om, kul! Jag fick däremot, lite oväntat som på ett banaskal, jobb på Systembolaget tack vare min kära granne, och det var ett lyft! Framförallt ekonomiskt, men även själsligt och psykiskt! Nya härliga medarbetare som gör en glad, och få jobba med något som jag alltid varit intresserad av, nämligen mat och vin (galen gammal kock som man är!)
* Började studierna igen efter mammaledigheten, men det kändes inget vidare... Så det blev förlängt studieuppehåll från Arbetsterapeutprogrammet. Däremot så läste jag Stressfysiologi 15-30hp bara för att jag tyckte det var intressant.


* Jag klippte av mig luggen, och har ännu inte vant mig...

Så står vi nu inför nya utmanhingar. 2013 är här! Världen gick inte under som det utlovades från flera håll under 2012. Det var väl tur!
Här kommer mina mål för 2013
* Lära mig valla skidor
* Springa/åka skidor 10 mil innan den 30 januari
* Fullfölja Tjejklassikern: 9 februari Kristinaloppet 30 km längdskidor. Därefter Tjejvättern 10 mil cykel och 1000 m simning Vansbrosimmet.
* Testa en nya tävlingsform: Delta i Tjörn Triathlon i augusti!
* Planerade löplopp: Vårruset, Tjejmilen, Lidingöloppet
* Träning:
- 40 gruppträningspass
- 100 mil löpning
- 50 mil cykel
- 5 km simning
- 100 pass hemmagymmet

* Andra hälsomål: Vara ute mer! Få massage en gång per månad! Använda tandtråd minst 6 dagar i veckan!
* Mat: få ordning på min läckande tarm! Minska ner gluten och socker framförallt!
* Resor:
- Stockholms weekend med mannen i februari
- Åka till New York
- Husbil till Skottland alt Karlskrona...
- Sol och bad över jul och nyår
* I hemmet: Utrensning! Hälften bort! Sälj, släng, ge bort! Konsumtionsstopp! Vi har det vi behöver, men jag måste bara skaffa mig nya termobyxor och en bikini, det är allt. Vi ska spara våra resurser, och jag önskar mig ett hönshus och en varmkompost!
* Karriärsmässigt: Satsa mer på företaget! Är ju nybliven försäljare åt Icelandic Herbs och det blir en spännande utmaning! Fortsatt studieuppehåll på AT-programmet men har andra högskoleplaner på gång! Har kommit in men det sista urvalet offentliggörs imorgon, så jag berättar mer om det senare!
* Satsa på mina drömmar! Ny kamera som jag måste lära mig! En fotoblogg vore ju kul! Kanske med en Matutmaning som tema... spånar lite på detta! Sen ska jag försöka träffa lite nya vänner... som berikar mitt liv och ger tillbaka... inte tar energi!

Jag tror inte detta är helt orimligt... Nu har jag fått ner det på pränt så nu är det bara att satsa, och ni är mina vittnen!!
Wish me luck!

Har du några drömmar du vill uppfylla i år?