tisdag 28 juni 2011

Omtumlande!



Min lilla Bubba! Trodde att han höll på att dö i natt, bokstavligt talat!
Helt plötsligt så börjas det att kurra som tusan!!! och leva rövare i den lille bebbens mage. Han låg i spjälsängen bredvid mig, alldeles stilla, och hans mage satte igång på allvar. Tänkte att vad har han nu ätit (gröt.....) som han har fått så ont i magen av? Blev jätteorolig!

Men så reste jag mig upp och insåg att oljudet kom från annat håll... nämligen från golvet, under min säng. Jösses, nu är det hundens tur att dö!!! Varför låter Nicos mage så??? Väckte mannen! "-Nico är dålig!!!!!" Skönt att ha någon att vara orolig tillsammans med!
Så, jag sprang ner för att hämta vatten åt den stackars hunden som höll på att dö...
På stappliga ben följer vovven efter ner för trappen... DÅ!! Sprakar det till i insektsfångaren! Livrädd vovve rusar upp för trappen igen och in under min säng. Jag slänger ett öga åt Nicos matskål...
Full med mat! Stackars lille vovven har inte vågat äta på hela dagen!!! Bara för att denna:



höll på att skrämma skiten ur honom. Så inte konstigt att magen kurrade så! Lustiga hund!

Men tack och lov, vi är alla friska idag och överlevande! *skönt*
Nu väntar en fin dag! Klarblå himmel och svag sommarbris! Nice!

måndag 27 juni 2011

Sommarlov

Nu har det nästan börjat... sommarlovet. Bara några dagar kvar av simskolan, sen är det bara lediga dagar så lååångt ögat når! :)
Härligt!
Den här veckan är det även dags för lillkillens dop. Kommer att bli lagomt halleluja och mycket fint. Vi har valt de bästa faddrarna och en häftig miljö, dagen till ära. Dubbeldop blir det med, med kusinen som föddes dagen innan O. Nu ska jag sätta igång med bakplaneringen. Jag har fått den stora äran och uppgiften att få baka! Bästa jag vet ju! Så, stoppa mig om ni kan!!

Ok, simskoledags!
Hopp i plurret och ha en bra måndag!

lördag 25 juni 2011

Jag är nog den stramaste...

och fisförnäma människan i världen...

" Hon, J, hon är lite speciell va??" Jag hörde samtalet, bakom ryggen. Och jag såg blickarna... varför inte fråga mig direkt, och varför äre jag så feg så att jag inte vågar konfrontera tillbaka???
"Hon sitter ju bara där som nån "drottning" och bara kollar..."

Ja, jag är nog den fegaste människan i hela världen... Och har fått en fantastisk kropp som sakta tynar bort och som ständigt värker. Det finns två lägen... antingen vara alldeles stilla (så gott det går) eller så är det full fart med rörelse hela tiden, för att bedöva värken... Fibromyalgi, heter sjukdomen! Och jag är verkligen inte någon drottning som tror att hon sitter på någon tron! Ibland har jag bara så svårt att bara vara, och framför allt så är jag feg för att ta kontakt... Så snäll, döm inte ut mig!!

fredag 10 juni 2011

Regnet det bara öser ner!

Så var det återigen fredag! Allvarligt talat så vet jag inte hur det kan komma sig att veckorna går så fruktansvärt fort?? Bara måndagar och fredagar hela tiden...

Fort ja... precis vad det går det! Lille bebis har börjat med smakportioner med gröt! Han bara älskar det! Han är som en fågelungen som gapar så fort man frågar om han är hungrig, och som hugger efter skeden när man matar honom! Så roligt! Med Big A har maten alltid varit ett problem... han har ju aldrig velat äta... Risken är väl att man proppar i den lille för mycket...hm...
Lille O sitter nästan helt själv också... Gick det verkligen så här snabbt med Big A också?? Tänk att man inte minns... SÅÅÅÅ längesen var det ju faktiskt inte... Skulle bara vilja stoppa tiden, här och nu och få hinna med och passa på att njuta ännu mer av våra lediga dagar tillsammans. Snart är hösten här... Big A i skolan, jag börjar läsa på distans, T jobbar på som vanligt och vips så kommer det vara dags för dagisinskolning....hua...

Nu ska jag springa och fånga in Big A... tänkte han skulle friseras idag... måttligt populärt minsann... Kanske kan jag hinna in på VM och titta efter något nytt till kalaset på söndag. Men risken för det är väl....typ 0,5....

Ha en bra dag i regnet!

torsdag 9 juni 2011

i allafall så...

gick mannens födelsedag med diverse upptåg och firande, som på räls! Det blev mycket lyckat och han uppskattade alla hyss och påhitt!
Resan till Helsingfores var ett skönt avbrott i vardagen, trots en liten 5 åring som var allmänt sur... Hur han blir som tonåring vågar jag knappt tänka på...Älsklingen min!!

Tråkigheter har hänt...
Vi har forlorat en familjemedlem :(
Vår kära lilla Kingen! En dag så låg hon bara där, död, på hallgolvet när vi vaknade... Stackars lilla kaninen... Varför?? Vet inte?? Hon verkade inte sjuk...

Nu laddar vi för bebisens dop! Dubbeldop blir det i vackra Åminne, tillsammans med lilla kusinen Willgot. Det fanns två lediga datum kvar i år, och tänka sig...det ena var just det datumet vi ville ha! Ibland så är det liksom bara så det ska vara! Nu vågar vi hoppas på en fin dag! :)

Dagen idag bjuder på ett efterlängtat regnväder! De senaste dagarnas heta kvalmiga dagarna har tagit hårt på våra krafter. Så skönt med ett avbrott, innan vi med glädje tar emot mer sol och värme!!
Lite städning och pyssel nu innan skrutten ska hämtas från dagis... där dagarna nu är räknade... Mammas stora kille!

tisdag 7 juni 2011

Jösses

det har hänt en hel del sen sist!
Var ska jag börja??
Fast nu mullrar det stora åskmolnet in... så jag återkommer...typiskt...